Εγκαταλείπουν τη Βρετανία οι γερμανικές επιχειρήσεις, φοβούμενες τις επιπτώσεις του Brexit | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εγκαταλείπουν τη Βρετανία οι γερμανικές επιχειρήσεις, φοβούμενες τις επιπτώσεις του Brexit

Δημοσίευση: 11:05 π.μ. | 28/8/17

Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις αρχίζουν να απομακρύνουν τις επενδύσεις τους από τη Βρετανία, εν αναμονή των αυξημένων εμποδίων στο εμπόριο μετά το Brexit, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάρτιν Βάνσλεμπεν

Σε κοινή τους ανακοίνωση, το γερμανικό και το βρετανικό επιμελητήριο καλούν τους διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν διευκρινίσεις και να εμπνεύσουν σιγουριά όσον αφορά στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ τους μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

“Οι επιχειρήσεις είναι πολύ ανήσυχες ότι το Brexit θα έχει μεγάλη αρνητική επίδραση”, δήλωσε ο Βάνσλεμπεν, προσθέτοντας ότι το Brexit μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη γραφειοκρατία, αυξημένους χρόνους αναμονής και αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κόστη.

“Οι όροι της αποχώρησης είναι ακόμα εντελώς ασαφείς. Πολλά από τα μέλη μας αναφέρουν ότι ήδη μεταφέρουν τις επενδύσεις τους μακριά από τη Βρετανία, αναμένοντας αυτά τα εμπόδια”, τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι σήμερα Βρετανοί αξιωματούχοι καταφθάνουν στις Βρυξέλλες προσβλέποντας σε συζητήσεις όσον αφορά στις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit, συζητήσεις όμως που οι Ευρωπαίοι αρνούνται να ξεκινήσουν αν δεν υπάρξει πρώτα συμφωνία σε άλλα ζητήματα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών