Έρχεται το αυτοματοποιημένο ποινολόγιο για όσους εργοδότες παραβιάζουν τη νομοθεσία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Έρχεται το αυτοματοποιημένο ποινολόγιο για όσους εργοδότες παραβιάζουν τη νομοθεσία

13:59 | 26/8/17

Στην προστασία των εργαζομένων από παραβατικές συμπεριφορές των εργοδοτών τους στοχεύει νέο μέτρο που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών πρόκειται να υπάρξει στο εξής αυτοματοποιημένο ποινολόγιο στο πρότυπο του point-system για όσους εργοδότες παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, το οποίο θα οδηγεί ακόμη και σε οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων.

Το ποινολόγιο σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα προβλέπει διαβαθμίσεις, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος. Η τιμωρία πέραν των προστίμων θα είναι αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως 5 ημέρες ή και για μεγαλύτερο διάστημα.

Ωστόσο, για εξαιρετικές περιπτώσεις εργοδοτών που παραβιάζουν «καθ’ έξιν και συνήθεια» τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας θα προβλέπεται ακόμη και η οριστική διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ οι παραβάτες που δεν συμμορφώνονται θα έχουν και ποινικές κυρώσεις.

Μια άλλη τομή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αφορά την απλήρωτη εργασία που θα δίνει τη δυνατότητα μερικού απεγκλωβισμού του μισθωτού. Συγκεκριμένα όποιος μισθωτός έχει θεωρήσει τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του ως καταγγελία της σχέσης εργασίας από τον εργοδότη και έλυσε μονομερώς τη σύμβαση εργασίας του, τότε θα μπορεί να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών