Φάμελλος για τσούχτρες: «Δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί φέτος» (βίντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Φάμελλος για τσούχτρες: «Δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί φέτος» (βίντεο)

Δημοσίευση: 12:31 μ.μ. | 9 Αυγούστου 2017

«Ο πληθυσμός αυξήθηκε γιατί έχει αλλάξει το θερμοκρασιακό προφίλ της θάλασσας, τα ρεύματα και οι άνεμοι»

Υπεραμύνθηκε των μέτρων που πήρε το υπουργείο Περιβάλλοντος ο Σωκράτης Φάμελλος, για τις τσούχτρες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε ως συμπαθών των επιχειρηματιών και των λουομένων που, όπως είπε, «δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα», ενώ υποστήριξε ότι «δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί φέτος».

Ο κ. Φάμελλος επαίνεσε την επιλογή του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμη απόφαση ώστε να συγκροτηθεί φορέας προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου ώστε στη συνέχεια ο κόλπος να ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

«Ο πληθυσμός αυξήθηκε γιατί έχει αλλάξει το θερμοκρασιακό προφίλ της θάλασσας, τα ρεύματα και οι άνεμοι» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

«Γιατί να σας πω και κάτι, ο άνθρωπος πληγώνει τη φύση εδώ και χρόνια και η φύση εκδικείται. Όσοι ψάχνουν λύση από το κυβερνητικό επιτελείο σε 11 ημέρες κάνουν λάθος γιατί η φύση θα βρει τρόπο να εκδικηθεί με άλλο τρόπο. Πρέπει να βρούμε τα αίτια για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών