Η Αλβανία στήνει πογκρόμ κατά ομογενών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η Αλβανία στήνει πογκρόμ κατά ομογενών

Δημοσίευση: 10:57 π.μ. | 29/8/17

Δεκάδες προσαγωγές στη Χειμάρρα

Η αλβανική κυβέρνηση έχει στήσει πογκρόμ κατά της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, με μαζικές προσαγωγές ομογενών στη Χειμάρρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δήμευση των περιουσιών τους.

Στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», επικρατεί ένταση καθώς δεκάδες προσαχθέντες υποβάλλονται σε πολύωρες ανακρίσεις. Η κλιμάκωση της έντασης ξεκίνησε όταν 200 άτομα ελληνικής καταγωγής επιχείρησαν να παραστούν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα επικυρώνονταν κυβερνητικές αποφάσεις για την «ανάπλαση» της περιοχής.

Οι Βορειοηπειρώτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν γιατί η δήθεν ανάπλαση έχει ως πραγματικό στόχο τη δήμευση των περιουσιών τους και τις κατεδαφίσεις των ακινήτων τους, ώστε αφενός να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφετέρου να εξοντωθούν οικονομικά και να αλλάξει και ο χάρτης της επιχειρησιακής δραστηριότητας, καθώς πολλά κτίρια αφορούν επαγγελματική τουριστική χρήση.

Ο δήμαρχος κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των κατοίκων, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών