Η άτακτη απόθεση σκουπιδιών «πνίγει» την Κάρπαθο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Η άτακτη απόθεση σκουπιδιών «πνίγει» την Κάρπαθο

Δημοσίευση: 3:35 μ.μ. | 9/8/17

Με πρόστιμα και συστάσεις θα κινηθεί ο Δήμος αν δεν υπάρξει συμμόρφωση

Στο αμήν φαίνεται πως έφτασε η δημοτική Αρχή στην Κάρπαθο με το θέμα των σκουπιδιών και το πως αντιλαμβάνονται ορισμένοι το όλο θέμα. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή του αρμόδιου
αντιδημάρχου Εμμανουήλ Τσέρκη προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις του νησιού με την οποία προχωρά σε αυστηρές συστάσεις στους παραβάτες του Κανονισμού Καθαριότητας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη


Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κύριοι, Παρά τις επανειλημμένες προφορικές μας ειδοποιήσεις να συσκευάζετε τα απορρίμματα των επιχειρήσεων σας δίπλα στους κάδους απορριμμάτων και όχι εντός αυτού προκειμένου να εφαρμόσουμε τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του Δήμου μας τούτο δεν πραγματοποιείται με συνέπεια οι κάδοι να γεμίζουν σε όγκο και όχι σε ποσότητα…».

Στην επιστολή αναφέρει με λεπτομέρειες το τι λέει ο σχετικός κανονισμός για το πως θα πρέπει να είναι τόσο τα δημοτικά απορρίμματα όσο και εκείνα προερχόμενα από ξενοδοχεία, υπεραγορές καθώς και από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Καταλήγει δε η επιστολή:«…Για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων αυτών στην ασφαλή και περιβαλλοντικά αποδεκτή διαχείριση των λιπών και ελαίων, ο Δήμος Καρπάθου έχει δημιουργήσει ξεχωριστό σύστημα συλλογής τους, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις αυτές.

Παρακαλούμε λοιπόν για την πιστή εφαρμογή των παραπάνω, σε αντίθετη περίπτωση η υπηρεσία του Τμήματος Περιβάλλοντος και καθαριότητας του Δήμου μας θα υποχρεωθεί να επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα τα οποία προβλέπονται από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας».

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Στόχος από την αρχή της θητείας μας ήταν και είναι η πιστή εφαρμογή κανονισμού καθαριότητας του Δήμου από τους δημότες μας. Παρά τις επανειλημμένες προφορικές μας ειδοποιήσεις να εφαρμόζεται ο ισχύων κανονισμός καθαριότητας του Δήμου μας τούτο δεν πραγματοποιείται με συνέπεια οι κάδοι να γεμίζουν και μάλιστα σε μία περίοδο που το νησί μας είναι "φορτωμένο" κόσμο!».


Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών