Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στα μέτωπα της φωτιάς (φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στα μέτωπα της φωτιάς (φώτο)

Δημοσίευση: 11:59 π.μ. | 16/8/17

Προσηλωμένοι στο καθήκον με αυτοθυσία – Δείτε τις φωτογραφίες

Εδώ και τρεις ημέρες, από την Κυριακή το μεσημέρι, η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο και επεκτάθηκε σε Βαρνάβα, Γραμματικό και Καπανδρίτι καταστρέφει το πανέμορφο δάσος της περιοχής, καίγοντας σπίτια και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον.

Επί τρεις ημέρες, που παρακολουθούμε την εξέλιξη της φωτιάς, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που παραμένουν στο μέτωπο και δίνουν σκληρή, ενίοτε και άνιση μάχη, με τις φλόγες και τους ανέμους. Πολεμώντας παράλληλα την κούραση, την εξάντληση, τη δίψα, την πείνα, την καταπόνηση του σώματος αλλά και την ψυχολογική κόπωση, από την τεράστια καταστροφή που συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους, ένα βήμα από τα πόδια τους ή κάτω από το αεροπλάνο, με το οποίο κάνουν ρίψεις νερού, οι πυροσβέστες συνεχίζουν, αφοσιωμένοι, την προσπάθειά τους. Να μην χαθεί άλλο πράσινο, να μην πληγωθεί άλλο η φύση, να μην καούν άλλα σπίτια και, φυσικά, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Επί τρία 24ωρα, οι πυροσβέστες που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης στην Αττική αλλά και την Ηλεία, και τη Ζάκυνθο, και όπου αλλού έχει χρειαστεί, δείχνουν το πιο δυνατό τους πρόσωπο, αποδεικνύοντας πως η θέληση και η αφοσίωση μπορούν να ξεπεράσουν τις ελλείψεις και τις δυσκολίες. Κυριότερη ανταμοιβή τους, να καταφέρουν να περιορίσουν τις συνέπειες της φωτιάς, που, αδηφάγα, αφήνει πίσω της στάχτη και κρανίου τόπο. Και το «ευχαριστώ», έκφραση ευγνωμοσύνης των πολιτών, που αναγνωρίζουν την αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών. Που δρουν σαν υπεράνθρωποι.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος, Eurokinissi, Intime


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών