Η πύρινη λαίλαπα καίει σπίτια στον Κάλαμο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η πύρινη λαίλαπα καίει σπίτια στον Κάλαμο

Δημοσίευση: 7:37 μ.μ. | 13/8/17

Κόλαση φωτιάς στην περιοχή με εκκενώσεις κατοικιών

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει μεταφερθεί στο πάνω μέρος του Καλάμου προς το Καπανδρίτι ενώ ο Δήμαρχος Ωρωπού αναφέρει πως είδε ο ίδιος 2 σπίτια να καίγονται. Σύμφωνα με τα πλάνα που έχει μεταδώσει ο ΣΚΑΙ ωστόσο φαίνεται πως πάνω από 5 με 6 σπίτια έχουν γίνει στάχτη από την πύρινη λαίλαπα. Τραυματίας ο Στρατηγός της Πυροσβεστικής Γιόβας ο οποίος μεταφέρεται τραυματίας σε νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδουν τοπικοί φορείς η φωτιά έχει διαγράψει μία ανεξέλεγκτη πορεία ενώ οι κάτοικοι του οικισμού βρίσκονται στην πλατεία με ασφάλεια. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματισμένους πολίτες.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, τρία ελικόπτερα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Το μέτωπο της φωτιάς, που ξεκίνησε γύρω στις 4 μ.μ. της Κυριακής, λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και πλέον το χωριό του Καλάμου έχει περικυκλωθεί από τη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπλώνεται από τον Κάλαμο προς το Καπανδρίτι.

Επίσης νωρίτερα, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών