Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Τζιά και Αταλάντη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Τζιά και Αταλάντη

Δημοσίευση: 10:02 π.μ. | 10/8/17

Ποιες πυρκαγιές δεν έχουν σβήσει ακόμα

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στο Ζέλι Αταλάντης και στην Τζιά, καίγοντας δάσος και χαμηλή βλάστηση αντίστοιχα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής η εικόνα στις υπόλοιπες φωτιές έχει ως εξής:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου. Στην επιχείρηση κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στην περιοχή Μαριές - Στενίτης Ζακύνθου είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νεοχώρι Γορτυνίας. Επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα ΟΤΑ και 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο, 2 Canadair και 2 Pezetel.

Οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στο Τσεκούρι Πάργας. Επιχειρούν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 4 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στα Κύθηρα η πυρκαγιά στην περιοχή Πιτσινάδες Κυθήρων είναι σε εξέλιξη χωρίς ενεργό μέτωπο, οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 102 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 29 οχήματα και 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 οχήματα ΟΤΑ και 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Σποράδες, Σάμος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κάρπαθος, Ικαρία, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ζάκυνθο.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών