Κατεπείγον έγγραφο προς το ΙΓΜΕ για να αντιμετωπιστούν κατολισθήσεις στην Τήνο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κατεπείγον έγγραφο προς το ΙΓΜΕ για να αντιμετωπιστούν κατολισθήσεις στην Τήνο

Δημοσίευση: 6:58 μ.μ. | 3/8/17

«Ζητήθηκε η συνδρομή του ώστε να ληφθούν οι δέουσες συμβουλές»

Προβλήματα με κατολισθήσεις στην περιοχή του οικισμού Υστερνίων και στο λιμάνι των Υστερίων, αντιμετωπίζει ο Δήμος Τήνου. Σύμφωνα με τα όσα είπε η αντιδήμαρχος του νησιού κα Δεληγιάννη Κατερίνα
«ζητήθηκε η συνδρομή του ΙΓΜΕ, ώστε να ληφθούν οι δέουσες συμβουλές για το πως θα γίνει διαχείριση της κατάσταση».

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Απευθυνθήκαμε σε πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες μας ενημέρωσαν πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί ταχύτατα η κατάσταση, ενεργοποιήθηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά: «Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και σε συνέχεια σχετικού αιτήματος Δήμου Τήνου της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο προς το ΙΓΜΕ την πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης από την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ, εντός του οικισμού Υστερνίων και στα πρανή του λιμένα Υστερίων, με σκοπό την εξέταση των φαινομένων κατολίσθησης και των επιπτώσεων τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (οικισμοί, οδικό δίκτυο και συνωδά έργα).

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Δήμος Τήνου δύνανται να λάβει εντός 24 έως 36 ωρών εισήγηση από το ΙΓΜΕ, σχετικά με την επικινδυνότητα του φαινομένου και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων κατασκευών της περιοχής, συνοδευόμενη από πρόταση μέτρων, με στόχο τον άμεσο περιορισμό των επιπτώσεων».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών