Κεντροαριστερά: Ο δρόμος μέχρι το Νοέμβρη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κεντροαριστερά: Ο δρόμος μέχρι το Νοέμβρη

Δημοσίευση: 4:34 μ.μ. | 28/8/17

Εβδομάδα επισήμων ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αναμένεται να είναι αυτή που μόλις ξεκίνησε. Σήμερα η συνάντηση Γεννηματά- Καμίνη, ο οποίος προέβη ήδη σε ανακοινώσεις. Τα "αγκάθια" στη διαδικασία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του αρχηγού του νέου σχήματος, θα ανοίξουν άμεσα τα χαρτιά τους, στοχεύοντας να εισέλθουν με κεκτημένη ταχύτητα στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης.

Την αρχή έκανε σήμερα το μεσημέρι ο Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που ανακοίνωσε και επίσημα πως θα διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα, ποντάροντας πολλά -όπως λένε στο περιβάλλον του- στα πεπραγμένα του κατά την επταετή παρουσία του στη θέση του δημάρχου Αθηναίων.

Έτοιμος για την εκλογική μάχη εμφανίζεται να είναι και ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς οι όποιες επιφυλάξεις διατηρούσε τις προηγούμενες ημέρες για το εγχείρημα, φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί. Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύουν την στάση του αρκετοί συνεργάτες του, λαμβάνοντας υπόψιν τους τα όσα εισηγείται ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά την διάρκεια των συνεχόμενων συσκέψεων που λαμβάνουν χώρα στην Σεβαστουπόλεως.

Την Πέμπτη θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα του και ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η διεκδίκηση της ηγεσίας από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Εκτός απροόπτου, τις δυνάμεις του θα προσπαθήσει να μετρήσει και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με δεδομένες τις υποψηφιότητες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και του Γιάννη Ραγκούση, οι ενδιαφερόμενοι φτάνουν αισίως τους επτά, αριθμός μεγαλύτερος του αναμενόμενου. Πάντως, το νούμερο αυτό κάθε άλλο παρά προβληματίζει την Φ.Γεννηματά, αφού σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες, που αναφέρουν ότι η μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι επί της ουσίας δικαίωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διαδικασία που επελέγη.

Πάντως, τα αγκάθια -αν και σαφώς λιγότερα- παραμένουν. Το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξακολουθεί να διχάζει, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το σχήμα θα είναι πολυκομματικό ή ένα νέο, ενιαίο κόμμα.

Αν και από το Ποτάμι επιθυμούν την μετεξέλιξη σε νέο κόμμα, προκειμένου όπως αναφέρουν να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με το παρελθόν, διαψεύδουν κατηγορηματικά -από κοινού με το ΠΑΣΟΚ- πληροφορίες που αναφέρουν ότι διεξάγονται παρασκηνιακές συζητήσεις ανάμεσα στη Φ.Γεννηματά και τον Στ.Θεοδωράκη για την αυτοδιάλυση των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών και την διάχυση των μελών τους στον νέο φορέα.

Αν και ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής της ψηφοφορίας -εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρειαστεί δεύτερος γύρος-, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, με πιθανότερη κατάληξη τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου

Αντώνης Γκιόκας

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών