Κουρουμπλής: Μια συνεργασία Κεντροαριστεράς - ΝΔ θα είναι πολιτικά παρά φύση | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κουρουμπλής: Μια συνεργασία Κεντροαριστεράς - ΝΔ θα είναι πολιτικά παρά φύση

13:55 | 26/8/17

Να ξεκαθαρίσουν αν στο σχέδιό τους είναι η συνεργασία με τη ΝΔ καλεί όσους διεκδικούν την ηγεσία της ΔΗΣΥ, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ο υπουργός τονίζει ότι «μια τέτοια συνεργασία είναι πολιτικά παρά φύση συνεργασία, με μόνο στόχο τη νομή της εξουσίας». Επισημαίνει ότι η ΝΔ εξελίσσεται σε μια «βαθιά συντηρητική, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά παράταξη» και προσθέτει πως «όσοι θα επιδιώξουν συνεργασία μαζί της, θα σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτή τη στροφή».

Σημειώνει ότι όσοι δεν αντιληφθούν ότι στην κοινωνία κυοφορείται η δημιουργία δύο κοινωνικών μετώπων, «ενός δεξιού, άκρως νεοφιλελεύθερου και ενός αντιδεξιού κοινωνικά κεντροαριστερού, τότε «αλληθωρίζουν προς τα δεξιά και ο κόσμος που κατάγεται πολιτικά από αυτόν τον κεντροαριστερό χώρο δεν θα τους το συγχωρήσει, γιατί οι μνήμες του Ανδρέα είναι ζωντανές σε όλους όσοι ερωτευτήκαμε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής».

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ «να ξεδιπλώσει ένα πιο οργανωμένο σχέδιο πολιτικής παρέμβασης και προς τον οργανωμένο χώρο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως προς τους πολιτικά άστεγους, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι αργά».

Παράλληλα, καθιστά σαφές πως «όσοι νομίζουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να κόψουν τα πόδια του Τσίπρα για να τον κοντύνουν πολιτικά, κι έτσι να διαπραγματευτούν με άλλους όρους, πλανώνται πλάνην οικτρά».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών