Κουτσούμπας: 'Βολικός για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο καυγάς για τον Βαρουφάκη' | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κουτσούμπας: 'Βολικός για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο καυγάς για τον Βαρουφάκη'

Δημοσίευση: 1:08 μ.μ. | 1/8/17

Ως “αποπροσανατολιστικό δικομματικό καβγά” χαρακτήρισε ο γγ του ΚΚΕ την σύγκρουση με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού

Επίθεση εφ' όλης της ύλης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του απορρίπτει και
καταψηφίζει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο Γαβρόγλου, κάνοντας παράλληλα εκτενή αναφορά σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, από την έξοδο στις αγορές, μέχρι και την "Βαρουφακειάδα" των τελευταίων ημερών.

“Το μόνο που κάνουν αυτές οι αποκαλύψεις και τα πολιτικά θρίλερ με τον κ. Βαρουφάκη, είναι να συντηρούν αυτόν τον αποπροσανατολιστικό δικομματικό καβγά. Και είναι κι ένας καβγάς βολικός και για τη ΝΔ, για να υπενθυμίζει το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ο πιο καλός φίλος του κεφαλαίου και του συστήματος, των αγορών, και από την άλλη βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναζεσταίνει το παραμύθι της τάχα σκληρής του διαπραγμάτευσης και της μάχης που έδωσε! Αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον και αν δείχνουν κάτι αυτές οι αποκαλύψεις είναι το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού, καθώς και το πώς κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, του συστήματος γενικότερα, άλλων κέντρων, όπως των ΗΠΑ, αξιοποίησαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό τους, για να συνεχίσουν την πολιτική των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”, υποστήριξε ο Δ.Κουτσούμπας.

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές για την Παιδεία και για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι “Σε αντίθεση με τα κηρύγματα περί «δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης» και «δημοκρατίας», πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει πραγματικό άσυλο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και επιδιώκει να δώσει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις. ”. Συμπλήρωσε επίσης ότι “Ούτε μια αράδα, στις 170 περίπου σελίδες του νομοσχεδίου, δεν αφορά στις ανάγκες των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών που στενάζουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, στους νέους επιστήμονες που βρίσκουν τις πόρτες των ιδρυμάτων και τις κάνουλες της δημόσιας χρηματοδότησης κλειστές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δε θέλουν να «ξεπουληθούν» στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε σε τους εργαζομένους στα ιδρύματα, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες, σε συμπόρευση, σε κοινή πάλη με το ΚΚΕ “με στόχο την πλήρη ανατροπή της πολιτικής που δένει χειροπόδαρα την επιστήμη, τις σπουδές και τις προοπτικές των νέων ανθρώπων στα συμφέροντα του κεφαλαίου”.

φωτογραφία: Sooc.gr

Αντώνης Γκιόκας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών