Με δεκάδες παραβιάσεις τα τουρκικά μαχητικά δοκίμασαν την ελληνική αεράμυνα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Με δεκάδες παραβιάσεις τα τουρκικά μαχητικά δοκίμασαν την ελληνική αεράμυνα

Δημοσίευση: 8:42 μ.μ. | 18/8/17

Σημειώθηκε και μία αερομαχία

Με 60 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου η Τουρκία δοκίμασε τα όρια της ελληνικής αεράμυνας σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ,
συνολικά 14 αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας μπήκαν σήμερα στο Αιγαίο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τουρκικά αεροπλάνα ήταν χωρισμένα σε 4 ζευγάρια και μία τετράδα μαχητικών F-16, δηλαδή συνολικά 12 αεροσκάφη. Στις παραβιάσεις όμως συμμετείχαν προκλητικά και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235 που έκαναν τις 35 από τις παραβιάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως έξι από τα μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα τουρκικά αεροπλάνα σημειώσαν και 8 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Η Τουρκία, μετά τις τρεις αερομαχίες που έλαβαν χώρα στις 16 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου, έστειλε αυτή τη φορά τα αεροπλάνα της σε όλο το εύρος του Αιγαίου και συγκεκριμένα στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό. Λόγω της προκλητικότητας των τούρκων πιλότων, σημειώθηκε και μία αερομαχία όταν οι τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις εντολές των ελλήνων πιλότων που τους αναχαίτισαν.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών