Μέδουσες και τσούχτρες απειλούν με κατάρρευση επιχειρήσεις στον Κορινθιακό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μέδουσες και τσούχτρες απειλούν με κατάρρευση επιχειρήσεις στον Κορινθιακό

Δημοσίευση: 9:33 π.μ. | 10/8/17

Μέτρα για οικονομική στήριξη ζητούν τοπικοί παράγοντες

Σοβαρά προβλήματα καταγράφουν επιχειρήσεις στον Κορινθιακό λόγω της... επέλασης των μεδουσών στη θάλασσα, γεγονός που έχει απομακρύνει τους λουόμενους.

Ο Σύνδεσμός Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης της περιοχής έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητώντας τη λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. ευαισθητοποιημένος από παράπονα κατοίκων, καθώς κι από παρεμβάσεις επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Κορινθιακού εξαιτίας του έκτακτου φυσικού φαινομένου της ύπαρξης υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αιτηθεί εγγράφως στις 7/8/2017 την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου για την λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από το εν λόγω φαινόμενο.

Το περιεχόμενο του αιτήματος έχει ως κάτωθι:

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι σας είναι γνωστό το έκτακτο φυσικό φαινόμενο της ύπαρξης υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των λουομένων στις παραλίες του Κορινθιακού και τον εξ αυτού κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στις παραλίες του Κορινθιακού.

Αναγνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η πατρίδα μας, αλλά και την ευαισθησία της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ζητούμε την παρέμβασή σας για την λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης και διευκόλυνσης των εκατοντάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω παραλίες.»

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών