Μητσοτάκης για σημαιοφόρους: Εξίσωση προς τα κάτω | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης για σημαιοφόρους: Εξίσωση προς τα κάτω

Δημοσίευση: 6:41 μ.μ. | 2/8/17

Με αφορμή το ΠΔ για ορισμό σημαιοφόρων στη ΣΤ' Δημοτικού με κλήρωση, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία. Αντιδράσεις και από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι οι σημαιοφόροι στη ΣΤ’ Δημοτικού θα ορίζονται κατόπιν κλήρωσης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εξίσωση προς τα κάτω παντού και στην παιδεία, φράση που είχε χρησιμοποιήσει και κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

"Σημαιοφόροι με κλήρωση: Ετσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού", έγραψε ειδικότερα στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Κ.Ο. σχολίασε:

"Συνεπής ο Υπουργός Παιδείας στις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την κατάργηση της «αριστείας». Με το Π.Δ 79/2017 η αριστεία και η επιβράβευση, μετατρέπεται σε μια διαδικασία λοταρίας. Η επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών δεν είναι πλέον αποτέλεσμα προσπάθειας και αξιολόγησης των μαθητών. Είναι μια τυπική διαδικασία κλήρωσης .

Η παιδαγωγική αξία των κινήτρων για μια ακόμη φορά  ,λείπει από το εκπαιδευτικό λεξικό της πρώτης φοράς αριστερά. Τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων κ. Υπουργέ."

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο τομέας Παιδείας του Ποταμιού:

"Τελικά η αριστεία είναι ρετσινιά, και όσους Υπουργούς Παιδείας και αν αλλάξει ο κ. Τσίπρας, είτε για επικοινωνιακούς, είτε για άλλους λόγους, όλοι πρεσβεύουν αυτή τη ρήση του κ. Μπαλτά. Έτσι και ο κ. Γαβρόγλου, ενώ στη Βουλή υπήρχε η συζήτηση για την τριτοβάθμια Παιδεία, έφερε Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) με το οποίο ορίζει πλέον την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών μέσω κλήρωσης.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθημερινά με λόγια και με έργα αποδεικνύει την ιδεοληπτική της αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας. Με το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, κάτι τόσο τιμητικό, όπως το να είσαι η/ο σημαιοφόρος του σχολείου σου, μετατρέπεται σε μια διαδικαστική υποσημείωση. Έτσι, για ακόμη μία φορά, όπως και με τον τρόπο εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία, «μαθαίνει» στα παιδιά μας ότι για να ξεχωρίσεις δεν χρειάζεται προσπάθεια αλλά «τύχη»!

Οι ευθύνες του Υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες και καλούμε να αποσύρουν το συγκεκριμένο διάταγμα. Εκτός βέβαια και αν σκέφτονται ήδη σε επόμενη έκδοση ΠΔ, να ορίσουν οι μαθητές να ψηφίζουν για τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες…"

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών