Μητσοτάκης για τη φωτιά στον Κάλαμο: Συντονισμένη δράση και όχι θεωρίες συνωμοσίας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης για τη φωτιά στον Κάλαμο: Συντονισμένη δράση και όχι θεωρίες συνωμοσίας

Δημοσίευση: 10:36 μ.μ. | 13/8/17

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε μέσω Twitter, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις διαρροές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σχέδιο εμπρησμών - "Αποσταθεροποιητικός παράγοντας ο Τόσκας", σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος

Συντονισμένη δράση και όχι θεωρίες συνωμοσίας ζήτησε αναφερόμενος στη φωτιά στον Κάλαμο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης,  απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις διαρροές του υπουργείου Προστασιας του Πολίτη για σχέδιο εμπρησμών.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτακης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Αποφασιστική και συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας για να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργου", βάζοντας hashtag #KAΛAMOΣ.

Νωρίτερα, παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι υπάρχουν υποψίες για "σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου", πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4).

Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων.

ΝΔ: Αποσταθεροποιητικός παράγοντας ο Τόσκας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια.

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα.

Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας.

Αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται.

Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων.

Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα.

Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».

πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών