Μητσοτάκης με τους τομεάρχες στη μάχη της ΔΕΘ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης με τους τομεάρχες στη μάχη της ΔΕΘ

Δημοσίευση: 9:20 π.μ. | 29/8/17

Το πολιτικό πλαίσιο της στρατηγικής της ΝΔ στη καινούργια πολιτική σεζόν - Στις 10 το πρωί σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

To πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ στην καινούργια πολιτική σεζόν θα δώσει και επισήμως μέσω της κομματικής σύσκεψης με τους τομεάρχες σήμερα στις 10 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζοντας έτσι και τον κομματικό μηχανισμό για την παρουσία του στη φετινή 82η ΔΕΘ, ενώ στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση με τους γαλάζιους βουλευτές που εκλέγονται στους νομούς της Μακεδονίας.

Στον πυρήνα της στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ με βάση τον οποίο θα δώσει και τον ανάλογο προσανατολισμό στα στελέχη του είναι το πως η ΝΔ «θα αποτελεί την πολιτική στέγη πολιτών με διαφορετική ιδεολογική αφετηρία από τη δικής της». Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για θετικό αφήγημα που θα παρουσιάσει η ΝΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά θέλει να συγκρατήσει το κόμμα του από την εμπλοκή σε αντιπαραθέσεις που θεωρεί ότι εξυπηρετούν «το βασικό μέλημα της κυβέρνησης να συσπειρώσει το ήδη συρρικνωμένο ακροατήριό της» όπως πχ τα όσα διημείφθησαν περί φασισμού και κομμουνισμού με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στο πρόσφατο συνέδριο υπό την Εσθονική προεδρία της ΕΕ.

Μάλιστα η εκτίμηση των επιτελών του κ. Μητσοτάκη είναι πως παρά τα περί του αντιθέτου φαινόμενα η κυβέρνηση είναι «πνιγμένη στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί και διαρκώς αναπαράγει και γι’ αυτό το λόγο αγωνίζεται να μεταφέρει τη συζήτηση σε άλλα πεδία».

Με αυτή τη λογική, στόχος του Μοσχάτου είναι ενόψει της ΔΕΘ να επαναφέρει τη δημόσια αντιπαράθεση γύρω από τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως να αποδομήσει τον πρωθυπουργό για «ψεύτικες υποσχέσεις» και «συνεχή ψέματα». Μια τέτοια γεύση έδωσαν χτες τα στελέχη της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ επαναφέροντας τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για μείωσή του κατά 30% στα πρώτα δύο χρόνια της δικής του διακυβέρνησης.

Όπως διαφαίνεται μάλιστα στα βασικά μελήματα της ηγεσίας της ΝΔ είναι να αποφύγει να δώσει προσχήματα ή επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχαίρει και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα, παρά το ότι η ΝΔ δεν έχει σκοπό να αποποιηθεί της σκληρής αντιπολιτευτικής κριτικής κατά της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις πυρκαγιές, παρά το γεγονός ότι, η εκτίμηση πάνω στην οποία κινήθηκε χτεσινή σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη στο Μοσχάτο, είναι πως το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στις κυβερνητικές ευθύνες για τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες της κρατικής μηχανής, εντούτοις το βάρος έπεσε στο πως η ΝΔ θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη δασική πολιτική και την αντιπυρική προστασία, χωρίς τους οξείς τόνους του προηγούμενου διαστήματος για το ίδιο θέμα.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών