Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατά του Μητροπολίτη Πατρών: Βιάστηκε να υποκαταστήσει την Ιστορία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατά του Μητροπολίτη Πατρών: Βιάστηκε να υποκαταστήσει την Ιστορία

14:29 | 11/8/17

Χαρακτηρίζουν «πολιτική παρέμβαση» τη δήλωση του για τον Πρόεδρο της Βουλής

Κοινή ανακοίνωση για την επιθετική δήλωση του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εξέδωσαν οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης και Σία Αναγνωστοπούλου.

Οι τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν «ευθεία πολιτική παρέμβαση» τη δήλωση του Μητροπολίτη Πατρών, τονίζοντας ότι βιάστηκε να υποκαταστήσει την Ιστορία και τη βούληση του ελληνικού λαού, σχετικά με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, ως απάντηση σε συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η οποία αποτελεί κατά τη γνώμη μας ευθεία πολιτική παρέμβαση στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η δήλωση αυτή ακολουθεί άλλη άλλου Μητροπολίτη  που είχε χαρακτηρίσει βόθρο τη Βουλή των Ελλήνων και συμπίπτει με άλλες, παρόμοιας στόχευσης, άλλων Μητροπολιτών.

Δεν θέλουμε να αντιδικήσουμε στην ουσία των λεγομένων του κ. Χρυσόστομου. Σεβόμαστε τις απόψεις όλων και ο δημόσιος διάλογος στα θέματα που θίγει μπορεί να είναι και χρήσιμος. Θέλουμε όμως να κάνουμε 2 παρατηρήσεις σχετικά με τους όρους της αντιπαράθεσης:

  1. Η κριτική στις εκφράσεις «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» και «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» δεν είναι κριτική στην Ορθοδοξία και τη Χριστιανική πίστη αλλά στη Χούντα και σε όποιες απολήξεις έχει σήμερα στην κοινωνία μας που δυστυχώς τις βλέπουμε ακόμα και μέσα στην ελληνική Βουλή και τις οποίες δεν διστάζουν εσχάτως να χαϊδεύουν και δυνάμεις που δεν θα το περίμενε κανείς πριν μερικά χρόνια. Πιστεύουμε ότι ο σεβαστός κύριος Μητροπολίτης γνωρίζει τα τεκταινόμενα εκείνης της περιόδου.
  2. Αναφέρει – πολύ σωστά – ότι «όλους μας κρίνει η Ιστορία». Στην αμέσως όμως επόμενη πρόταση αυτοαναιρείται, καθώς αποφαίνεται: «Δυστυχώς για τον κ. Πρόεδρο, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ιστορικώς και πολιτικώς, ελλιπής». Ο Σεβασμιότατος βιάστηκε να υποκαταστήσει την Ιστορία αλλά και τη βούληση του ελληνικού λαού. Πράγματα που θα γίνουν στην ώρα τους.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών