Πατούλης: Η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε τόσο μεγάλη καταστροφή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πατούλης: Η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε τόσο μεγάλη καταστροφή

Δημοσίευση: 11:42 μ.μ. | 7/8/17

Η θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ για την πυρκαγιά στα Κύθηρα

Σε τοποθέτησή του που αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τονίζει ότι αποκαλύφθηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, καθώς εάν υπήρχαν τα αναγκαία εργαλεία δεν θα οδηγούμασταν σε τόσο μεγάλη καταστροφή.

«Με θλίψη, αγανάκτηση και θυμό διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός και το αρμόδιο υπουργείο πιάστηκαν απροετοίμαστοι και δεν έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά στην καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα. Αν πραγματικά υπήρχε συντονισμός τότε για ποιο λόγο χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για να υπάρξει η αναγκαία κινητοποίηση;», αναφέρεται αρχικά από τον κ. Πατούλη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξήρε τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς και του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι «είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κατέβαλαν. Δυστυχώς όμως δεν είχαν για σύμμαχό τους τα απαιτούμενα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, από ότι διαπιστώνεται. Αυτό φυσικά δεν είναι ευθύνη τους, αλλά του κρατικού μηχανισμού».

«Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε με αυτό το τρόπο ότι η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής καλά θα έκανε, αντί να σκορπάει άσκοπα δεξιά και αριστερά χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα διαθέσει για αναπτυξιακά έργα, υποδομές και πρόληψη. Η τοπική αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει πρόσφορό έδαφος και δημιουργούνται, με τη συμμετοχή όμορων δήμων και εθελοντών, σύνδεσμοι προστασίας των δασών, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά στο επίπεδο της πρόληψης», αναφέρεται στη συνέχεια.

Ενώ καταλήγει, ως εξής: «Εκφράζω την συμπαράσταση μου στο συνάδελφο δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Η ΚΕΔΕ είναι στη διάθεσή του προκειμένου να του παράσχει έμπρακτα βοήθεια όπου ο ίδιος κρίνει ότι είναι αναγκαία». Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει: «Ο αρμόδιος υπουργός και οι επικεφαλής του κρατικού μηχανισμού που είχαν την ευθύνη του συντονισμού θα πρέπει να μας απαντήσουν στο ερώτημα, για ποιο λόγο έμεινε αβοήθητο αυτό το νησί;».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών