Παυλόπουλος: Καθοριστική για την αγορά η σημασία των επιμελητηρίων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παυλόπουλος: Καθοριστική για την αγορά η σημασία των επιμελητηρίων

Δημοσίευση: 1:47 μ.μ. | 22/8/17

Τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Παύλο Ραβανή, προέδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υποδέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Την καθοριστική σημασία των επιμελητηρίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τους Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Παύλο Ραβανή, προέδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «πρέπει να στηριχθεί ο θεσμός αυτός» και διαβεβαίωσε: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα κάνω αυτό που μου αναλογεί, για να μπορέσουν τα επιμελητήρια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, δρόμο τον οποίον πρέπει να ακολουθήσει και η ίδια η οικονομία μας, για να μπορέσουμε επιτέλους να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μίχαλο, επισήμανε ότι με τη διπλή του ιδιότητα -καθώς είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος-, «εκπροσωπείτε το "επιχειρείν", τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρομεσαίες που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Μέσω υμών, λοιπόν, θέλω να συγχαρώ αυτές τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους τους, γιατί μέσα σε αυτή τη βαθιά κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, με τόσες θυσίες καταφέρνουν να αντέξουν και πρέπει να αντέξουν. Ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και το έχει κάνει».

Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος ευχαρίστησε τον ΠτΔ «για αυτήν τη συνάντηση, στην απαρχή αυτού του νέου οικονομικού κύκλου και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης». Αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας σημειώνοντας: «Πρέπει να πω ότι υπάρχουν κάποια σταθεροποιητικά στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Βλέπουμε μία σταθερή και ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, δειλά δειλά ακόμη και τη βιομηχανική παραγωγή, βλέπουμε από τα τελευταία στοιχεία των στατιστικών υπηρεσιών ότι, είναι προς μια θετική πορεία». «Ωστόσο», πρόσθεσε, «παραμένουν αγκάθια, τα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε, έτσι ώστε να έχουμε μία υγιή ανάπτυξη μετά από αυτά τα οκτώ χρόνια διαρκούς ύφεσης, που έχει περάσει ο τόπος». Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαρκή στήριξη προς τον επιμελητηριακό θεσμό και την αναγνώριση του έργου του επιμελητηριακού θεσμού στα οικονομικά δρώμενα του τόπου.

 Χατζηθεοδοσίου: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας      

«Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλο διήρκησε πάνω από μία ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα» ανέφερε σε δήλωση του προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Οπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήξερε πολύ καλά τα θέματα που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αντιλαμβάνεται πλήρως ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υπερφορολόγηση και την υπερασφάλιση τους και γι΄αυτό τον λόγο είναι ανάγκη να βρεθεί τρόπος για να μειωθούν. κατά την άποψη του οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας». Επίσης ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι «ο κ. Παυλόπουλος εξήρε σημαντικά τον ρόλο των επιμελητηρίων πιστεύοντας ότι αποτελούν σημαντικό σύμβουλο της Πολιτείας και στην εκτίμηση του πως σύντομα θα έχουμε σημάδια ανάκαμψης, θεωρεί ότι τα επιμελητήρια πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο σ΄αυτή την πορεία».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών