Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παρασκευόπουλος σε ηλικία 59 ετών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παρασκευόπουλος σε ηλικία 59 ετών

Δημοσίευση: 12:44 μ.μ. | 3/8/17

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Παρασκευόπουλος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με θλίψη τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών, νικημένος από σοβαρή ασθένεια.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική, στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική στο Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος.

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με επιτυχία πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, όμως, πολύ γρήγορα, τον κέρδισε η αγάπη για τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, που του κληροδότησε ο πατέρας του, ο σπουδαίος δημοσιογράφος, αείμνηστος Πότης Παρασκευόπουλος.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος εργάστηκε για τη σύνταξη της εκπαιδευτικής εγκυκλοπαίδειας των εκδόσεων Φυτράκη και πραγματοποίησε πολλές επιστημονικές και λογοτεχνικές μεταφράσεις. Κυριότερα έργα που μετέφρασε είναι τα «Πρότυπα Ανακάλυψης» (Patterns of discovery) του Χάνσον από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το «Σκοτώνοντας το χρόνο» του Πωλ Φεγιεράμπεντ κ.α.

Εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από το 2000 μέχρι το κλείσιμό της, ως συντάκτης και αρθρογράφος. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

Η κηδεία του Γιάννη Παρασκευόπουλου θα γίνει σήμερα Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017, στις 17.00, στο Νεκροταφείο Μελισσίων.


πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών