Πετρόπουλος: 'Ψέμα ότι οι αυτοαπασχολούμενοι δίνουν το 70% του εισοδήματος σε φόρους' | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πετρόπουλος: 'Ψέμα ότι οι αυτοαπασχολούμενοι δίνουν το 70% του εισοδήματος σε φόρους'

Δημοσίευση: 11:16 π.μ. | 22/8/17

Για τα έσοδα του ΕΦΚΑ το 2017, τους αυτοαπασχολούμενους και τις περικοπές στις συντάξεις μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός Εργασίας

«Τα έσοδα του ΕΦΚΑ πάνε καλά. Μπορούμε να έχουμε θετική προοπτική, υπάρχει αύξηση στις εισπράξεις για το πρώτο επτάμηνο του 2017» δήλωσε στην εκπομπή «Φυλή των Φίλων» με τον Κώστα Αρβανίτη στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός  Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Είναι ψέμα ότι εφορία και ΕΦΚΑ, εισπράττουν το 70% του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων, όπως λέγεται και γράφεται. Είναι πολύ λιγότερες οι εισφορές και σίγουρα πληρώνουν τώρα λιγότερο οι 23.000 αυτοαπασχολούμενοι που δουλεύουν με μπλοκάκι» πρόσθεσε.

Η σύνταξη που παίρνει κανείς ορίζεται από το ποσό που έχει δώσει ως εισφορά στη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου, μαζί με τη βασική σύνταξη, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Οι περικοπές συντάξεων, κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν μέχρι και 55%. Εμείς το ανασχέσαμε, αυτό και καταργήσαμε τη διάταξη του νόμου Λοβέρδου που δεν έθετε όριο στη μείωση των συντάξεων» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών