Πιτσιλής: Σε πλήρη εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πιτσιλής: Σε πλήρη εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους

Δημοσίευση: 9:17 μ.μ. | 1/8/17
Πιτσιλής: Σε πλήρη εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους

«Το επιχειρησιακό μας σχέδιο για τους ελέγχους συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, που είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του τουρισμού στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην επαφή τους με τη φορολογική διοίκηση

«Έχουμε επισημάνει ότι το τελευταίο που θέλουμε είναι να επιβάλουμε ποινές αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες μας θα εφαρμόσουν τον νόμο απέναντι σε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας, δίνοντας πάντοτε έμφαση στις μεγάλες παραβάσεις», πρόσθεσε.

Στις δύο συναντήσεις, παρουσία των δημάρχων των νησιών, των διευθυντών των τοπικών ΔΟΥ και του φορολογικού περιφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων, τέθηκαν τα θέματα των ελέγχων που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, καθώς και η επάρκεια της στελέχωσης των υπηρεσιών.

Ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε ότι αυτή είναι η αρχή μιας διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και των επαγγελματιών των δύο νησιών, προσθέτοντας ότι το σύνολο των υπηρεσιών της Αρχής βρίσκεται στη διάθεση κάθε επαγγελματία για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζει.

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημείωσε πως σκοπός της επίσκεψης στα δύο αυτά νησιά «είναι να τονίσουμε τη σημασία που έχει για τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, για τα δημόσια έσοδα, αλλά και για τη διεθνή εικόνα των νησιών μας και της χώρας, η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, διαβεβαιώνοντας πως «είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να συζητήσουμε το πώς μπορούμε να διευκολύνουμε ως φορολογική διοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα». «Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τις δύο αυτές επισκέψεις διαπίστωσα ότι και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση» κατέληξε.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών