Πρόστιμα ύψους 16.350 ευρώ για παράνομη διακίνηση προϊόντων στην Αθήνα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πρόστιμα ύψους 16.350 ευρώ για παράνομη διακίνηση προϊόντων στην Αθήνα

Δημοσίευση: 11:54 μ.μ. | 2/8/17

Επιβλήθηκαν 28 χρηματικές ποινές σε περισσότερους από 600 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν

Πάνω από 3.000 προϊόντα παραεμπορίου κατασχέθηκαν σε περισσότερους από 600 ελέγχους για παράνομη διακίνηση, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δίμηνο από μικτά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, από τις 19 Μαΐου έως τις 22 Ιουλίου 2017, κλιμάκια που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων, αστυνομικούς του Τμήματος Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και ελεγκτές των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, πραγματοποίησαν ελέγχους εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν 2,7 τόνοι οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:
  • Διακόσιοι ογδόντα έλεγχοι για υπαίθριο εμπόριο άνευ αδείας, έλλειψη νόμιμων παραστατικών, σε παράνομους οπωροπώλες και πάσης φύσεως παραεμπόριο εκτός καταστήματος.
  • Τριακόσιοι είκοσι έλεγχοι σε παραγωγούς και εμπόρους για άδειες, ανασφάλιστους εργαζομένους, ιχνηλασιμότητας προϊόντων, έλλειψη νόμιμων παραστατικών και ελληνοποιήσεις προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
Από τους παραπάνω ελέγχους επιβλήθηκαν 28 πρόστιμα ύψους 16.350 ευρώ και κατασχέθηκαν 2.722 κιλά φρούτα και οπωροκηπευτικά προϊόντα, καθώς και 3.089 προϊόντα παραεμπορίου (ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, μικροαντικείμενα κ.ά.).

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών