Σε ύφεση η φωτιά στο Βροντερό Φλώρινας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε ύφεση η φωτιά στο Βροντερό Φλώρινας

Δημοσίευση: 2:19 μ.μ. | 11 Αυγούστου 2017

Τα πεζοπόρα τμήματα σβήνουν τις μικρές εστίες φωτιάς

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η φωτιά, καίει θαμνώδεις εκτάσεις και κέδρου
και σε κάποιες περιπτώσεις δασικές εκτάσεις με δρύες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρεί ένα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες κι ένα σκαπτικό μηχάνημα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ενώ συμμετέχουν επίσης οκτώ οχήματα και 30 άνδρες της Πυροσβεστικής από τη Φλώρινα και την Καστοριά. Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας, τα πεζοπόρα τμήματα σβήνουν τις μικρές εστίες φωτιάς, που λόγω της περιοδικότητας των ανέμων παρουσιάζουν αναζωπυρώσεις, ενώ κατά τη χθεσινή ημέρα βοήθησαν στην κατάσβεσή της με ρίψεις νερού δύο καναντέρ Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τη φωτιά δεν διατρέχει κίνδυνο το Βροντερό, ούτε οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται πέριξ του χωριού. Την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συντονίζουν ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Αριστείδης Μαυρόπουλος και ο υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, Τραϊανός Δούγκας.

(φωτο αρχείου)

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών