Σκηνή με άστεγο κληρικό στο κέντρο του Αγρινίου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σκηνή με άστεγο κληρικό στο κέντρο του Αγρινίου

Δημοσίευση: 6:40 μ.μ. | 6/8/17

Κατάγεται από το Αίγιο- Κοιμάται στα παγκάκια και περιμένει

Η εικόνα ενός άστεγου κληρικού που έχει στήσει σκηνή στο κέντρο του Αγρινίου ενόσω ο υδράργυρος χτυπά «κόκκινο» προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Μεσημέρι Κυριακής, στην πλατεία Συντριβανίου, βρίσκεται ο π. Χριστόδουλος Διαμαντόπουλος, κατά δήλωση του Αρχιμανδρίτης, καταγόμενος από το Αίγιο της Αχαΐας.

Μιλώντας στο agrinionews.gr, ανέφερε πως είναι άστεγος επί διμήνου και βρίσκεται στο Αγρίνιο τις τρεις τελευταίες ημέρες. Κοιμάται σε παγκάκια και τρώει ότι του προσφέρουν οι περαστικοί τονίζοντας πως έχει ανάγκη από μία στέγη, νερό και τροφή. Δημοσιοποιεί μάλιστα και αίτημα-έκκληση στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ζητώντας να του επιτραπεί η είσοδος σε κάποιο από τα μοναστήρια της αναφέροντας παράλληλα πως ο Μητροπολίτης αρνείται να τον συναντήσει.

Ο εν λόγω κληρικός ωστόσο έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα μέσα ενημέρωσης στη Δυτική Ελλάδα ενώ είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και αμφισβητείται έντονα η χειροτονία του.

Πρόσφατα είχε λάβει διάσταση η υπόθεση του όταν εγκαταστάθηκε ως άστεγος σε παγκάκι έξω από το Επισκοπείο Αιγίου όπου εξαπέλυε μύδρους και…κατάρες κατά του Αμβρόσιου. Ανέφερε ότι ήταν μοναχός στο Άγιο Όρος και ότι φεύγοντας από εκεί δεν τον δέχθηκαν σε Ιερά Μονή της ευρύτερης περιοχής ζητώντας από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας διορισμό σε ενοριακή θέση.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών