Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Σαββαΐδου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Σαββαΐδου

Δημοσίευση: 2:30 μ.μ. | 1/8/17

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη από την κατηγορία της απόπειρας απιστίας η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου

Ανοίγει ξανά η ποινική δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος της πρώην Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προχώρησε στην αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο η κατηγορούμενη είχε απαλλαγεί από το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός κατέληξε πως υπάρχουν νομικά σφάλματα στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, κρίνοντας πως θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Πλέον το λόγο έχει το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα λάβει την τελική κρίση για το αν η υπόθεση θα πρέπει να αναιρεθεί και να επιστρέψει στο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση νέου βουλεύματος ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι το υπ' αριθμ. 1190/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, απάλλαξε την Αικατερινή Σαββαΐδου από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50).  Εκτός από την Αικ. Σαββαΐδου για την υπόθεση είχε απαλλαγεί με το ίδιο βούλευμα και ο κύριος μέτοχος της εταιρίας, Κ. Τσουκαλίδης.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της ως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φερόταν να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Αντωνία Ξυνού

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών