Τα Κουφονήσια με τα σμαραγδένια νερά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τα Κουφονήσια με τα σμαραγδένια νερά

Δημοσίευση: 9:39 π.μ. | 29/8/17

Λιτή και απέριττη ομορφιά στην καρδιά των Κυκλάδων

Εντυπωσιακές θαλασσινές σπηλιές, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και γλάστρες με γεράνια να κουρνιάζουν στα γραφικά παράθυρα των κυκλαδίτικων σπιτιών.

Αυτές οι εικόνες μένουν χαραγμένες στη μνήμη των ταξιδιωτών που επιλέγουν να επισκεφθούν τα δύο νησάκια στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων.

Τα Κουφονήσια μπορεί να μην ενδείκνυνται για πολυτελείς διακοπές ωστόσο προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία διακοπών με φόντο το ατέλειωτο μπλε του Αιγαίου.

Το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους μόλις 200 μέτρων. Στο λιμανάκι στο Κάτω Κουφονήσι καταφτάνουν τα καραβάκια ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μένουν στο Πάνω Κουφονήσι.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις παραλίες Φοίνικας, Φανός, Ιταλίδα και Πορί για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά τους. Εξερευνήστε τις θαλασσινές σπηλιές στο Πάνω Κουφονήσι, πίσω από την παραλία Πορί όπου οι μικρές παραλίες μοιάζουν με πισίνες.

Στο Πάνω Κουφονήσι επισκεφθείτε τα εκκλησάκια του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Νικόλα και του Προφήτη Ηλία και στο Κάτω Κουφονήσι την εκκλησία της Παναγίας. Γυρίστε τα σοκάκια με ποδήλατο και δοκιμάστε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στα μικρά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών