Την ελληνική ομάδα κωφών υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Την ελληνική ομάδα κωφών υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός

Δημοσίευση: 11:18 μ.μ. | 1/8/17

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχτηκε στο Μαξίμου την αποστολή της εθνικής ομάδας που χάρισαν τεράστιες επιτυχίες στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Απευθυνόμενος στα «χρυσά» κορίτσια της ομάδας μπάσκετ που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά και στους αθλητές του ταεκβοντό και της πάλης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Είστε διπλοί νικητές, όχι μόνο στους αγωνιστικούς στίβους, αλλά κυρίως στη ζωή».

Το παρόν έδωσαν ακόμη, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης,καθώς και οι διοικητικοί ηγέτες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ). Η ελληνική ομάδα κωφών επέστρεψε από τη Σαμψούντα της Τουρκίας με πέντε μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα).

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στην εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, και τους αθλητές της ελληνορωμαϊκής πάλης κωφών και ταεκβοντό: «Μπράβο για τα μετάλλια που πήρατε, αλλά τα μεγαλύτερα μπράβο τα αξίζετε γι' αυτό που κάνετε. Ακόμη κι αν δεν μας φέρνατε μετάλλια θα ήμασταν υπερήφανοι για εσάς.

Θέλω να σας πω ότι αυτή η προσπάθειά σας μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να οραματιζόμαστε μια διαφορετική Ελλάδα, την Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, την Ελλάδα της αλληλεγγύης.

Η Πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να μην αφήνει κανένα περιθώριο σκέψης ότι μπορεί να αφήνει ανθρώπους μόνους τους, χωρίς στήριγμα και χωρίς ενίσχυση στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τη ζωή. Κι αυτό κάνετε εσείς! Διεκδικείτε με τον καλύτερο τρόπο, κάνετε πρωταθλητισμό και στη ζωή και μέσα στο γήπεδο.

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης πρέπει να είναι μια Ελλάδα που θα περνά το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι στο περιθώριο. Κι εσείς περνάτε το μήνυμα σε χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ότι δεν πρέπει να είναι μόνοι τους. Και στο μπάσκετ που είναι ομαδικό άθλημα, αλλά και στα ατομικά αθλήματα, το μήνυμα είναι ότι παλεύουμε και κερδίζουμε: Κερδίζουμε τη ζωή!

Και θέλω να πω ότι δυστυχώς δεν υπήρχε ένα θεσμικό πλαίσιο για να στηρίζει τις προσπάθειές σας και έγιναν προσπάθειες ad hoc για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες σας. Τώρα η υπόσχεση που πρέπει να δοθεί από τον υφυπουργό (σ.σ. ο πρωθυπουργός έδειξε τον Γιώργο Βασιλειάδη) είναι ότι δεν θα πρέπει κάθε φορά να προσβλέπετε σε έναν υπουργό ή στην προσπάθεια κάποιων παραγόντων, αλλά να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που να στηρίζει πάντα τις προσπάθειές σας.

Αυτή νομίζω πως είναι η καλύτερη υπόσχεση. Πάντοτε είμαι χαρούμενος όταν βλέπω επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα, αλλά είμαι δυο φορές πιο χαρούμενος που βλέπω επιτυχίες από εσάς γιατί κατακτάτε διπλή νίκη: και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και μέσα στον αγωνιστικό χώρο που λέγεται ζωή».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υποδοχή, ενώ έδωσε έμφαση στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Ομοσπονδία, κατά την προετοιμασία για τους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Στο τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, παρέδωσε δύο αναμνηστικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και ένα αντίγραφο μεταλλίου.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο της εθνικής μπάσκετ κωφών γυναικών, η Ελλάδα πανηγύρισε ένα χρυσό (130κ.) και ένα ασημένιο (125κ.) από τον Αλέξανδρο Παπαδάτο στην ελληνορωμαϊκή πάλη, ένα χάλκινο μετάλλιο στα 58κ. ανδρών με τον Παύλο Λιότσο και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 67κ. γυναικών με την Μαρία Φουλεδάκη στο ταεκβοντό.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών