Τόσκας: Καμία αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο «χτύπησαν» εμπρηστές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τόσκας: Καμία αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο «χτύπησαν» εμπρηστές

Δημοσίευση: 4:05 μ.μ. | 29/8/17

Παραδέχθηκε τις ελλείψεις σε εναέρια πυροσβεστικά

«Είναι κοινή αντίληψη ότι οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν σχέση με εμπρησμούς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο «χτύπησαν» εμπρηστές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας
του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον realfm 97,8, αποκαλύπτοντας ότι «υπάρχουν αναφορές από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που κάνει έρευνες στην περιοχή».

«Ψάχνουμε αυτούς που έβαλαν τους εμπρηστές», επεσήμανε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν συμφέροντα, για οικοπεδικούς λόγους. Δεν είμαστε αφελείς να μην το γνωρίζουμε. Τα ψάχνουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, όσος καιρός κι αν περάσει». Επέμεινε ότι και οι φωτιές σε Κάλαμο, Σαρωνίδα και Άλσος Βεϊκου οφείλονται σε εμπρησμούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παραδέχθηκε τις ελλείψεις σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα λέγοντας «η διαθεσιμότητα των Canadair είναι 9 με 10 κάθε μέρα από τα 13 που διαθέτει η χώρα. Δυστυχώς τις περισσότερες ημέρες έχουμε 7 αεροσκάφη. Έχουμε φτάσει και στα 6». Πάντως επεσήμανε ότι στην πυρκαγιά της Ζακύνθου «τα εναέρια μέσα ανταποκρίθηκαν άμεσα, μέσα σε 20 λεπτά». Επίσης χαρακτήρισε «τεράστιο ψέμα ότι υπάρχουν ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής των πυροσβεστών».

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη της Realnews για την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα, ο κ. Τόσκας τόνισε «η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφαλείας», προσθέτοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών για να διασφαλίσουμε το περιβάλλον ασφάλειας στη χώρα». Αποκάλυψε επίσης ότι γίνεται «προληπτική παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και καταυλισμών όπου στεγάζονται πρόσφυγες».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών