Τσακαλώτος για Γεωργίου: Η καταδίκη αφορά ήσσον ζήτημα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσακαλώτος για Γεωργίου: Η καταδίκη αφορά ήσσον ζήτημα

Δημοσίευση: 10:34 μ.μ. | 9/8/17

«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του Ανδ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων, αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit

Αφορμή στάθηκε άρθρο της για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, «η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση».

Σε δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης εντός της Ε.Ε.

Η Die Zeit αναφέρει ότι ο κ. Γεωργίου κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα ενώ τονίζει πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της, υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Zeit, εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών