Τσίπρας: «Εμβληματική» η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσίπρας: «Εμβληματική» η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας

Δημοσίευση: 2:28 μ.μ. | 3/8/17

«Υλοποιούμε βήμα το βήμα και με σταθερά βήματα, ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και βρισκόμαστε σε μία τροχιά οριστικής και αμετάκλητης λήξης των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «εμβληματική» τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η νέα εποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί από σήμερα και οργανικό κομμάτι αυτής της νέας εποχής είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, που λεηλατήθηκε τα μνημονιακά χρόνια, και να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες με καθολικό τρόπο, δίχως ταξικούς και εισοδηματικούς φραγμούς».

«Το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία. Οι κυρίαρχοι κύκλοι συνέδεαν μονοσήμαντα την αξιοπιστία της χώρας με την προθυμία των ηγεσιών της να υπακούουν στους δανειστές. Δεν υπήρξε μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας από την περίοδο 2010 έως 2014, όταν από το βήμα της Βουλής ακούστηκε ότι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε, ότι είναι ευλογία ότι μαζί τα φάγαμε», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Ή αξιοπιστία της χώρας είναι συνάρτηση της δυνατότητας να υπερασπιζεται τους πολίτες της δημοκρατίας και της διαφάνειας και όχι η συγκάλυψη της διαφθοράς. Η καθολική πρόσβαση στα δημόσια αγαθά ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής τάξης ή καταγωγής είναι θεμελιώδης αρχή μίας Ελλάδας που εμείς οραματιζόμστε. Ισότητας και Διακιοσύνης. Δώσαμε και δίνουμε μία μάχη στην προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά αυτό το όραμα σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας», δήλωσε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Εν τω μεταξύ, χθες, υπήρξε ένταση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το εν λόγω νομοσχέδιο.

Από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέα Ξανθός είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής: «Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν καθυστερήσεις ή αν υπάρχει ταλαιπωρία του κόσμου -σαφώς και υπάρχει-, αλλά αν είναι μειούμενη. Η κυβέρνηση δουλεύει στην κατεύθυνση της μείωσης των προβλημάτων. Γίνεται συστηματική προσπάθεια και ήδη αρχίζει και αποδίδει και να βελτιώνεται η λειτουργία και η απόδοση των δημόσιων νοσοκομείων».

Σημείωσε ότι γίνεται «παρέμβαση στο ζήτημα της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών και σήμερα κλείνουμε μια εκκρεμότητα για τα βεβαιωμένα χρέη προς τη ΔΟΥ των ανασφάλιστων πολιτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης επεσήμανε κατά τη χθεσινή του ομιλία: «Από τη νεοφιλελεύθερη λογική της ατομικής ευθύνης για την αρρώστια που έχει ο κάθε ασθενής, κάνουμε το βήμα για να περάσουμε σε ένα πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, όπου η πολιτεία έχει την ευθύνη να παρέχει καθολική κάλυψη και προαγωγή υγείας στον πληθυσμό στον τόπο κατοικίας του, η οποία με οργανωμένο τρόπο προλαμβάνει, κατευθύνει, συνταγογραφεί και παραπέμπει σε ανώτερες δομές του συστήματος».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών