Δ.Παπαδημητρίου: Θα διαπραγματευθούμε παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Δ.Παπαδημητρίου: Θα διαπραγματευθούμε παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Δημοσίευση: 2:39 μ.μ. | 15/9/17

Ο υπουργός Οικονομίας απέρριψε πρόταση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά κόκκινων δανείων από τους ίδιους τους οφειλέτες πριν αυτά πωληθούν σε funds

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο του νόμου Σταθάκη υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Δήμος Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ουσιαστική προστασία του αδύναμου οφειλέτη. «Προς το σκοπό αυτό εργαζόμαστε προκειμένου  να εφαρμοστεί επιτυχώς ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και διαπραγματευόμαστε την παράταση της προστασίας σύμφωνα με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» δήλωσε από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομίας απέρριψε, όμως, την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη για την εφαρμογή προτιμησιακού καθεστώτος εξαγοράς του κόκκινου δανείου από τον ίδιο το δανειολήπτη, προτού απευθυνθούν οι τράπεζες σε funds. Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι ο οφειλέτης θα γνώριζε εκ των προτέρων «ότι είναι προς το συμφέρον του να μην πληρώσει». «Μια τέτοια ρύθμιση θα ενθάρρυνε τη δημιουργία στρατηγικών κακοπληρωτών» είπε. Απαντώντας δε στις αναφορές του βουλευτή ότι το μέτρο εφαρμόστηκε επιτυχώς στην Κύπρο ο κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο για «μονομερή ενέργεια» που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών