Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 10:11 π.μ. | 29/9/17

Πανελλαδική κινητοποίηση, η πρώτη της νέας σχολικής χρονιάς

Πανελλαδική κινητοποίηση, την πρώτη από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έχουν ανακοινώσει για σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές. Δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα
, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί και προγραμματίζουν διαμαρτυρίες, στην Αθήνα στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη στις 13:00 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και στις κατά τόπους Διευθύνσεις.

Σημείο αιχμής είναι για τους εκπαιδευτικούς η αξιολόγηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου, ενώ μεταξύ των αιτημάτων τους είναι μόνιμοι διορισμοί και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν οι Ενώσεις, οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν «μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης» και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει του αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου».

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών