Δύο ισχυρές εκρήξεις θα σημειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Δύο ισχυρές εκρήξεις θα σημειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας

Δημοσίευση: 5:35 μ.μ. | 7/9/17

Η επιχείρηση θα διαρκέσει από τις 07:30 έως τις 11:00 το πρωί της Κυριακής

Επί ποδός είναι τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικά η Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών στη Βάση της Ελευσίνας καθώς ετοιμάζονται να εξουδετερώσουν δύο βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και από ώρα 07:30 έως 11:00, έχει προγραμματιστεί η εξουδετέρωση – καταστροφή δύο μη εκραγέντων πυρομαχικών (βόμβες 500lbs) του Β' παγκοσμίου Πολέμου, από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Για την επιχείρηση έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός Μονάδας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής τους) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

Επιπρόσθετα η Μονάδα πραγματοποίησε ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των αστυνομικών τμημάτων των γειτονικών Δήμων (Ασπροπύργου, Μάνδρας  και Ελευσίνας) δίνοντάς τους σχετικές οδηγίες για την όλη επιχείρηση.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών