Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Καμμένο: Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου και τραβάτε ο ένας τον άλλο στον βυθό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Καμμένο: Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου και τραβάτε ο ένας τον άλλο στον βυθό

Δημοσίευση: 4:19 μ.μ. | 25/9/17

Σκληρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο αλλά και στον πρωθυπουργό για την κάλυψη, που, όπως είπε, του παρέχει, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την πρόταση για εξεταστική

Του Ηλία Μπενέκου

Στο στόχαστρό του ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε και τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, υπαινισσόμενος ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση Καμμένου, εμποδίζει τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει, «αν και έχει μαυρίσει τη θάλασσα».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο και για την απουσία του από την αίθουσα της βουλής, λέγοντας πως ήταν παρών μόνο για λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε εκ νέου τρία ερωτήματα και συγκεκριμένα, αν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει από πριν τον κ. Τσίπρα για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, αν είχε την έγκριση του να το πράξει και τελικά αν είχε γνώση του τι ειπώθηκε μεταξύ τους.

«Αν γνώριζε συνυπεύθυνος σε βαριά θεσμική εκτροπή, αλλιώς θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Καμμένου - Τσίπρα και όχι Τσίπρα - Καμμένου».

«Η κυβέρνηση προτιμά την καρέκλα της εξουσίας. Από την προστασία των θεσμών, επιλέγει την προστασία της πολιτικής συμπαιγνίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» είπε.

«Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου και τραβάτε ο ένας τον άλλο στο βυθό», Στον μοιραίο εναγκαλισμό εμείς δεν θα παρέχουμε σωσίβιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Ξεχάστε ψηφοφορίες, όπου θα παριστάνετε οι μεν τους προοδευτικούς και οι δε τους υπερπατριωτες. Κάθε νόμος θα πρέπει να έχει στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους μαζί του».

Παράλληλα ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν την πρόταση για εξεταστική, θυμίζοντας πως η ΝΔ ψήφισε όλες τις αντίστοιχες προτάσεις της κυβέρνησης.

«Η υπόθεση Καμμένου δεν μπορεί να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο. Οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξουν ότι θέλουν να επανορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε στους δημοκρατικούς θεσμούς από τους χειρισμούς του Π. Καμμένου. Δείξτε ότι έχετε ευαισθησία για την ηθική τάξη. Δείξτε πολιτική αξιοπρέπεια. Μην γίνετε συνένοχοι σε μια σκοτεινή υπόθεση είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών