Ετοιμάζονται να βγάλουν το Αβέρωφ ξανά στη θάλασσα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ετοιμάζονται να βγάλουν το Αβέρωφ ξανά στη θάλασσα

Δημοσίευση: 12:55 μ.μ. | 8/9/17

«Γίνεται προετοιμασία, μελετάμε το θέμα, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα»

Η μετάβαση του θωρηκτού «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως μελετάται από ορισμένους κύκλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να είναι εκεί για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα μάλιστα η απόφαση είναι «οριστική». Εάν και εφόσον γίνει αυτό το ταξίδι, το ιστορικό πλοίο θα ρυμουλκηθεί μέχρι την συμπρωτεύουσα με πλήρωμα τουλάχιστον 60 ατόμων και θα παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό, καθώς η επιστροφή του στο Φάληρο εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στο Αιγαίο τον Νοέμβριο, δεν είναι κάτι  εύκολο για ένα σκαρί αυτής της παλαιότητας.

Πολύ καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο newsbeast.gr, τονίζει ωστόσο πως κάθε άλλο παρά οριστική είναι η απόφαση καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να γίνει το ταξίδι αυτό αλλά και προκειμένου να παραμείνει το «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη.

Η πηγή, συγκεκριμένα, δήλωσε: «Όχι οριστική απόφαση δεν υπάρχει, τα δημοσιεύματα είναι υπερβολικά. Γίνεται προετοιμασία, μελετάμε το θέμα, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Είμαστε σε αυτή την φάση. Οριστική απόφαση δεν υπάρχει από το Επιτελείο και εάν και εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί αρμοδίως. Βρισκόμαστε στην διαδικασία της προετοιμασίας και της διερευνήσεως των προβλημάτων αλλά μέχρι εκεί. Απόφαση δεν έχει παρθεί.

Η παλαιότητα του σκάφους είναι δεδομένη από εκεί και πέρα είναι θέμα οργανώσεως του ταξιδιού του «Αβέρωφ» ως πλοίο με όλα τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει να έχει ένα πλοίο ταξιδεύοντας στο Αιγαίο. Μετά από 70 χρόνια που έχει να κινηθεί. Βέβαια θέμα είναι και ο ελλιμενισμός στη Θεσσαλονίκη.

Θέλει μεγάλη οργάνωση γιατί πρόκειται για ένα πλοίο που δεν έχει τέτοια οργάνωση. Θέλει μελέτη το θέμα. Είναι δύσκολο αυτό λόγο της παλαιότητας για αυτό μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα ένα γίνει αυτό το ταξίδι».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών