Οι πρώτες εικόνες από τη Σαμοθράκη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Οι πρώτες εικόνες από τη Σαμοθράκη

Δημοσίευση: 10:39 π.μ. | 26/9/17

Το νησί έχει κοπεί στα δύο

Μετράει τις πληγές της η Σαμοθράκη, αφού η χθεσινοβραδινή θεομηνία που την έπληξε δημιούργησε πολλά και σοβαρά προβλήματα. Έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές, δρόμοι έχουν
κοπεί από τα ορμητικά νερά ή γέμισαν μπάζα που παρέσυρε το νερό. Τέσσερις άνθρωποι κινδύνεψαν σοβαρά όταν ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο τους σε ρέμα και σώθηκαν χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων, που ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι το χωριό Ξηροπόταμος είναι αποκλεισμένο από τη θεομηνία, αφού ο δρόμος δίπλα στο ποτάμι έχει «φύγει» και προς το παρόν δεν περνάει κανείς.

Όπως έγραψε το evros-news.gr, το νερό έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις ως τον δεύτερο όροφο κάποιων κτηρίων, ενώ αυτοκίνητα και μηχανές παρασύρθηκαν και έφτασαν ως τη θάλασσα. Υπάρχει διακοπή νερού, αφού και το δίκτυο ύδρευσης υπέστνη ζημιές από την θεομηνία.

Με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα από χθες, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης από χθες το βράδυ ακόμα έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις τεράστιες ζημιές.


Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών