Κερέ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται επανεξέταση ενεργητικού αυτή την στιγμή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κερέ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται επανεξέταση ενεργητικού αυτή την στιγμή

Δημοσίευση: 4:00 μ.μ. | 15/9/17

Δεν υπάρχει κανένας λόγος επανεξέτασης του ενεργητικού(ΑQR) των ελληνικών τραπεζών, καθώς ένα πανευρωπαϊκό στρες τεστ, είναι προγραμματισμένο για το 2018, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, μετά το Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας

«Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για το stress test και θα δούμε πώς χωρά στο χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος και πώς θα είναι διαθέσιμο έγκαιρα πριν την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ.

Δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων των ελληνικών τραπεζών, προσέθεσε, σίγουρα όταν θα γίνει η άσκηση, ο SSM θα είναι πολύ προσεκτικός στην εξέταση των ιδιαιτεροτήτων των ελληνικών τραπεζών (collateral, ρευστότητα, κόκκινα δάνεια κ.τλ.).

«Είναι ανοικτή η συζήτηση με το ΔΝΤ, για να το κάνουμε να δουλέψει με τρόπο που θα καλύπτει τις ανησυχίες του ΔΝΤ. Δεν είναι ερώτημα αν το AQR χρειάζεται ή δεν χρειάζεται, είναι συζήτηση πώς θα προχωρήσουμε ώστε να καλύπτονται οι ανησυχίες. Στο τέλος αποφασίζει ο επόπτης, δηλαδή ο SSM», δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών