Κλείνει η Ακρόπολη και ο σταθμός του μετρό λόγω της επίσκεψης Μακρόν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κλείνει η Ακρόπολη και ο σταθμός του μετρό λόγω της επίσκεψης Μακρόν

Δημοσίευση: 3:10 μ.μ. | 7/9/17

Ξενάγηση της συζύγου του γάλλου προέδρου από τη Μπέτυ Μπαζιάνα

Κλείνει στις 15:00 το απόγευμα η Ακρόπολη, ενώ μια ώρα αργότερα (16:00) θα κλείσει ο σταθμός του μετρό στην Ακρόπολη, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γύρω στις 16:00 αναμένεται να ξεκινήσει η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν η σύζυγος του γάλλου προέδρου Μπριζίτ και η σύντροφος του έλληνα πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα στο «πρόσωπο» ενός μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρέντσο Πιάνο-Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα «συνομιλώντας» με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα ξεναγήσει τη σύζυγο του γάλλου προέδρου στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Επίσης, στον κήπο του ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα δεχθεί με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κ.α.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών