Κομμάτια μαζούτ στις παραλίες της Σαρωνίδας (φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κομμάτια μαζούτ στις παραλίες της Σαρωνίδας (φώτο)

Δημοσίευση: 11:18 π.μ. | 16/9/17

Συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τις ακτές

Οι εργασίες της απορρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό συνεχίζονται στο παραλιακό μέτωπο, ωστόσο κομμάτια από μαζούτ έφτασαν μέχρι και στην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας,
που είναι, μέχρι στιγμής, το πιο μακρινό σημείο, στο οποίο έχουν φτάσει οι επιπτώσεις της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, μιλώντας στην ιστοσελίδα notioanatolika.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, υποστηρίζει ότι κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν στο θαλάσσιο περιβάλλον τα συσσωματώματα που εκβράζονται τις τελευταίες ώρες σε παραλίες και του Δήμου Σαρωνικού, όπως στη Σαρωνίδα και στο Μαύρο Λιθάρι.

Ο ίδιος προσθέτει ότι ενημερώθηκε και από το Λιμενικό, στελέχη του οποίου πέταξαν πάνω από όλες τις ακτές της ανατολικής Αττικής, ότι δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα που να κινείται προς αυτές.

«Προσωπικό του Δήμου συλλέγει τα συσσωματώματα από τις παραλίες στις οποίες ξεβράζονται και θα συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο για πολύ καιρό. Τα απορροφητικά φράγματα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, ούτε και τα αντιρρυπαντικά σκάφη. Με ένα ανύπαρκτο κεντρικό κράτος, οι Δήμοι έχουμε σηκώσει τα μανίκια για ακόμη μια φορά και αντιμετωπίζουμε κάθε τι, είτε είναι είτε δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Και όλα αυτά προς απογοήτευση των αντιπολιτευόμενων κριτών του καναπέ (fb)», αναφέρει η ανάρτησή του στο facebook, το βράδυ της Παρασκευής.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών