Μακρόν: Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάπτυξη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μακρόν: Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάπτυξη

Δημοσίευση: 9:23 μ.μ. | 7/9/17

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε πως «η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Πρόσθεσε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις και ότι η Γαλλία στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας. Στάθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε πρώτο θετικό βήμα την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάλεσε το ΔΝΤ να μην προβάλει νέες απαιτήσεις.

Σχετικά με το ΔΝΤ, ο κ. Μακρόν είπε ότι είναι σημαντικός οργανισμός, αλλά όπως πρόσθεσε, «δεν είναι σωστή η μέθοδος το ΔΝΤ να επιτηρεί ευρωπαϊκά προγράμματα». «Η αξιοπιστία και η κυριαρχία της Ευρώπης είναι κάτι που πάσχει», εξήγησε, κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα από τον Ιανουάριο του 2018 να βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και να συνεχιστεί η επίδειξη αλληλεγγύης, κάτι που όπως είπε, θα οδηγήσει μοιραία στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Πιστεύω ότι η θέση του ΔΝΤ σε αυτήν τη διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει καλή τη πίστει και χωρίς νέους όρους και προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την Ελλάδα και τη Γαλλία, ο κ. Μακρόν παρατήρησε ότι «οι δύο χώρες είναι συνδεδεμένες από την ιστορία από σχέσεις διανοούμενων, καλλιτεχνών». «Οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με ταινίες του Κ. Γαβρά, με βιβλία του Κ. Καστοριάδη», τόνισε ο κ. Μακρόν, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών, διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπογραφούν συμφωνίες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, τον ΟΛΘ, την καινοτομία και την ενέργεια, μεταξύ άλλων, ενώ επανέλαβε ότι συνοδεύεται από μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρήσεων. «Θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει. Επιθυμούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών