Μαξίμου: Ικανοποίηση για την πρώτη ημέρα της επίσκεψης Μακρόν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μαξίμου: Ικανοποίηση για την πρώτη ημέρα της επίσκεψης Μακρόν

Δημοσίευση: 12:19 π.μ. | 8/9/17

Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι οι τοποθετήσεις του κ. Μακρόν για την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ, είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι η στρατηγική του κ. Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Οι ίδιοι κύκλοι στέκονται στη δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα και υπογραμμίζουν «την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους».

Κατά τους ίδιους κύκλους, η ευρωπαϊκή ατζέντα του κ. Μακρόν παρουσιάζει «συγκλίσεις με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη». Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση επιθυμεί μία «ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο τρίτος πυλώνας» της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών