Με αμάνικο και τζιν παντελόνι η Μπριζίτ στην Αθήνα (φωτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Με αμάνικο και τζιν παντελόνι η Μπριζίτ στην Αθήνα (φωτο)

Δημοσίευση: 2:04 μ.μ. | 7/9/17

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη σύζυγο του Γάλλου προέδρου. Εμφανώς ευδιάθετη, είχε μία πρώτη συνομιλία με τον υπουργό Επικράτειας. Φωτογραφίες από την άφιξη

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα όπως είναι φυσικό και στη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν – Τρονιέ.

Η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας κατέβηκε από το αεροπλάνο φορώντας στενό «σκίνι» τζιν παντελόνι και λευκή αμάνικη μπλούζα που αναδείκνυαν το γυμνασμένο σώμα και το μαύρισμά της.

Εμφανώς ευδιάθετη, πατώντας στο ελληνικό έδαφος είχε μία πρώτη συνομιλία με τον υπουργό Επικράτειας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και το Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί που τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ, σύζυγο του κ.Μακρόν, στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η σύγχρονη Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε ένα μοντέρνο μνημείο αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρένζο Πιάνο για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.
Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα συνομιλώντας με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο ΚΠΣΝ η κα. Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κα. Τρονιέ στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, στον κήπο του ΚΠΣΝ η κα. Μπαζιάνα θα δεχθεί με την κα Τρονιέ πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet κα.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών