Μητσοτάκης: Δήθεν ευαισθησία στις Σκουριές, αδιαφορία για τη Σαλαμίνα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης: Δήθεν ευαισθησία στις Σκουριές, αδιαφορία για τη Σαλαμίνα

Δημοσίευση: 5:28 μ.μ. | 13/9/17

Διπλή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ μέσω twitter, προσπαθώντας να αποδομήσει το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί περιβαλλοντικής ευαισθησίας απέναντι στην Eldorado Gold

Η Νέα Δημοκρατία κρατά ψηλά το θέμα της επένδυσης της Eldorado Gold, επιτιθέμενη ταυτόχρονα στην κυβέρνηση και
για την οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα. Με τη διπλή αυτή επίθεση προσπαθεί να αποδομήσει το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί περιβαλλοντικής ευαισθησίας απέναντι στην Eldorado Gold και ταυτόχρονα να αναδείξει τις ευθύνες, που το Μοσχάτο θεωρεί ότι υπάρχουν, για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό.

Παρέμβαση έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter. "Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα", έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νωρίτερα επίθεση στην κυβέρνηση για την Eldorado Gold και την καταστροφή στη Σαλαμίνα είχε εξαπολύσει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέχεια της χτεσινής επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ υπό τον τομεάρχη ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη που επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο ναυτιλίας για «ολιγωρία» και «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στην αντίδρασή του, ο Βασίλης Κικίλιας  τόνισε σήμερα ότι «οι  κάτοικοι της Σαλαμίνας καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία απορρύπανσης καθυστέρησαν αδικαιολόγητα», ενώ «την ίδια ώρα, ο κ. Κουρουμπλής αντί να συντονίζει τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται στα τηλεπαράθυρα, σχολιαστής επί παντός επιστητού…» υπογραμμίζοντας ότι «για τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι λαϊκές συνοικίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι δεύτερης κατηγορίας, και οι κάτοικοί τους, που τόσα τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Κικίλιας η ΝΔ ζητά την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί «το κυριότερο, αμέσως πρόσθετα μέτρα για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής».

Κατά τη ΝΔ η αντίδραση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ναυαγίου της Σαλαμίνας και της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής του Σαρωνικού αναδεικνύει ότι οι περιβαλλοντικές και άλλες ευαισθησίες, που, σύμφωνα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές, επικαλείται η κυβέρνηση είναι «πρόσχημα» για την εκδίωξη επενδύσεων και την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα μετά την περίπτωση της Ελντοράντο η ΝΔ δια του Βασίλη Κικίλια επιτίθεται στην κυβέρνηση και για το Ελληνικό τονίζοντας ότι «Ο επικεφαλής της “task force” για τις επενδύσεις» κ. Τσίπρας, καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα. Χτες οι Σκουριές, σήμερα το Ελληνικό. Στο Ελληνικό καθυστερούν και θέτουν σε κίνδυνο, μια επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας. Ως εδώ τα ψέματα και η ανικανότητά τους!».

Στη βουλή φέρνει εν τω μεταξύ το θέμα της Ελντοράντο η ΝΔ με ερώτηση που καταθέτουν 14 γαλάζιοι βουλευτές προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας κατηγορώντας την κυβέρνηση «για την υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές».

φωτογραφία: Sooc.gr

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών