Μητσοτάκης σε Μακρόν: Υποστηρίζουμε έμπρακτα τις ελληνογαλλικές σχέσεις | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης σε Μακρόν: Υποστηρίζουμε έμπρακτα τις ελληνογαλλικές σχέσεις

Δημοσίευση: 12:16 μ.μ. | 8/9/17

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πως υποδέχτηκε την ατζέντα που έθεσε με τις χτεσινές του παρεμβάσεις για Ελλάδα και Ευρώπη ο Εμμανουέλ Μακρόν

«Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος νωρίτερα το πρωί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Αν και στη δήλωσή του απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες αναφορές στην ατζέντα που έθεσε χτες ο Εμμανουέλ για την πορεία της Ευρώπης, το ΔΝΤ αλλά και το έγκαιρο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, εντούτοις ο κ. Μητσοτάκης αφήνει να εννοηθεί ότι καταρχήν συμμερίζεται τις σκέψεις του προέδρου της Γαλλίας τονίζοντας ότι «Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και  μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές. Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους.  Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική τη συζήτηση» με τον κ. Μακρόν μιλώντας αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα και την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης», ενώ εξήρε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Γαλλία για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη υπογραμμίζοντας ότι «η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή  ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας».

 Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.

Μιλήσαμε αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης.

Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και  μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα.
Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές.

Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας.

Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους.

Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα.
Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον.

Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή  ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας.
Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών