Μητσοτάκης σε Ντάιλσελμπλουμ: Το σχέδιό μου είναι επωφελές για Ελλάδα και δανειστές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης σε Ντάιλσελμπλουμ: Το σχέδιό μου είναι επωφελές για Ελλάδα και δανειστές

Δημοσίευση: 12:26 π.μ. | 26/9/17

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup είχε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ. Συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις και παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων»

Τετ α τετ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάιλσελμπλουμ είχε απόψε το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και συζήτησε τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη. Η συζήτηση ωστόσο επεκτάθηκε και στα μετά της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα όπου ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον Ολλανδό το πρόγραμμά του για έξοδο από την κρίση όπως το ανέπτυξε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Μάλιστα μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που κατά τον κ. Μητσοτάκη πρέπει να γίνουν σε παιδεία και δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού Κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών