Μητσοτάκης: Τυραννία της μετριότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης: Τυραννία της μετριότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 2:16 μ.μ. | 15/9/17

Στο τρίπτυχο "παιδεία- τεχνολογία- υγεία" κινήθηκαν οι πρώτες επαφές και επισκέψεις του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 82η ΔΕΘ

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και όχι απλώς μη κρατικών μη κερδοσκοπικών, μέσω της αλλαγής του άρθρου 16, τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με στελέχη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «δημιουργική άμιλλα» ανάμεσα στα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και για τα δημόσια ΑΕΙ είπε ότι πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερη σύνδεση με την αγορά.

«Χρειάζεται ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους στα ΑΕΙ και για τους φοιτητές και για τους καθηγητές» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το κράτος παρέχει από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, τη δυνατότητα σε κάθε Ελληνόπουλο να σπουδάσει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι και ο φοιτητής έχει ορισμένες υποχρεώσεις, να τελειώνει π.χ. εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις σπουδές του».

Για τη σημερινή κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια είπε: «Έχουμε μια τυραννία της μετριότητας, που βολεύεται πάρα πολύ από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση». Σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε όλα αυτά και πως ο στόχος της είναι «η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των πανεπιστημίων».

Κατά την επίσκεψη του στην Τεχνόπολη ο κ.Μητσοτάκης είχε συνάντηση με στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες. Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ενός πόλου υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που είναι ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε ότι «εμείς έχουμε το σχέδιο και τη βούληση να μπορέσουμε να σας δώσουμε τις ευκαιρίες να κάνετε πράξη τα επιχειρηματικά σας όνειρα, να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά παιδιών στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην έννοια της ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου» σημειώνοντας ότι «η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου πρέπει να συνοδεύεται και από την προσδοκία της ανάλογης επιβράβευσης» Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, που θα πρέπει να συνοδεύεται και από μια στροφή σε ανάλογα ερευνητικά προγράμματα στα πανεπιστήμια και στην εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και από φορολογικά κίνητρα.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είχε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου καθώς και με τον ιδρυτή του τον κ. Παπαγεωργίου και αφού τον ευχαρίστησε για το έργο αυτό εξήρε το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κάλεσε τους ιδιώτες να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή με δωρεές και ευεργεσίες.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών