Νίκος Παππάς για ΕΔΟΕΑΠ: Να σταματήσουν οι καναλάρχες να παίζουν κρυφτό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Νίκος Παππάς για ΕΔΟΕΑΠ: Να σταματήσουν οι καναλάρχες να παίζουν κρυφτό

Δημοσίευση: 2:33 μ.μ. | 25/9/17

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό κάλεσε τους καναλάρχες ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ μετά τη συνάντηση που είχε με τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο

Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συναντήθηκε σήμερα με τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ) καθώς και με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ιδιοκτησίες των καναλιών σε σχέση με τη διάσωση του ταμείου των δημοσιογράφων. Στη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

«Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να στηριχθεί. Ενημερωθήκαμε για τις εύλογες λύσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί στην πορεία των συζητήσεων», δήλωσε ο κ. Παππάς ενώ πρόσθεσε: «Επαναλάβαμε τη βούλησή μας να επανεξετάσουμε το ύψος του φόρου διαφήμισης σε περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ στηριχθεί με πόρους που θα προκύψουν από συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων. Είναι σαφές ότι υπάρχει η δυνατότητα τόσο να στηριχθεί το ταμείο, όσο και να μην προκύψει επιβάρυνση η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

«Οι ιδιοκτησίες των καναλιών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό», κατέληξε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι οι ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο απεργούν αύριο, Τρίτη.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών