Ντράγκι: Δεν προβλέπεται ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και το ΔΝΤ το γνωρίζει | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ντράγκι: Δεν προβλέπεται ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και το ΔΝΤ το γνωρίζει

Δημοσίευση: 8:01 μ.μ. | 25/9/17

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης για το 2017, καθώς τα τεστ αντοχής είναι προγραμματισμένα για την επόμενη χρονιά

Για του χρόνου είναι προγραμματισμένα τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών και αυτό το ξέρει και το ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι αποφάσεις της ΕΚΤ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού λαμβάνονται σε πλήρη ανεξαρτησία. Την επόμενη χρονιά θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες τα τεστ αντοχής και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί και το ΔΝΤ με σχετική επιστολή του SSM» είπε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review).

Σε δεύτερη ερώτηση του ίδιου ευρωβουλευτή, για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο Μ. Ντράγκι επανέλαβε ότι «το σημείο κλειδί είναι όταν η ΕΚΤ προχωρήσει στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους».
αυτή η αξιολόγηση θα καταστεί δυνατή όταν θα έχουμε περισσότερες και σαφέστερες πληροφορίες
Όπως τόνισε, «αυτή η αξιολόγηση θα καταστεί δυνατή όταν θα έχουμε περισσότερες και σαφέστερες πληροφορίες για τα μέτρα που θα λάβει το Eurogroup και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σε αυτήν θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι εξωτερικοί κίνδυνοι. Τότε θα μπορούσε η ΕΚΤ να συζητήσει την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», κατέληξε ο Μ. Ντράγκι.

AP Photo/Michael Probst

Μαρία Ψαρά

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών